Hoppa till sidans innehåll

Augusti började tävlingar komma igång.

28 SEP 2020 12:00
När man vände på bladet i almenackan fanns en ny månad framför en, augusti. Månaden då hjulet skulle börja rulla så smått igen.
  • Skapad: 28 SEP 2020 12:00

Utomhussäsongen för Upphärad består i dagsläget mestadels av två personer vad gäller tävlingar utanför föreningen, Olof Johansson och Alma Edvardsson.

De åker på en hel del sporttävlingar, något som har funnits lite sporadiskt under sommaren. Men mer återkommande mot slutet. Tyvärr är rapporteringen inte lika upplyst där. Så i skrivande stund har skribenten lite dålig koll på hur det gått i dessa tävlingar.

Dock besökte dessa två Göteborg för att skjuta DM Sport, de fick även med Patrik Johansson. Tillsammans med DM arrangerades även en testtävling, vilket gjorde att deltagarantalet för dagen blev lite större. En mycket bra arrangerad tävling med tydliga och bra restriktioner i en miljö med goda utrymmen, på Högsbos skytteanläggning. Vinden var kontrollerbar under morgonens första skjutning som det verkade. Men allt eftersom dagen gick kom de några nyckfulla byvindar som kunde var svårlästa. Annars sken solen gott över västra Sverige.

 

Hur gick då tävlingen?

Alma klättrade över 1100p nivån med 6p, avslutade med 5st fina 10:or i stående. Och Olof hade en fenomenal dag. Personligt rekord i knä, i ligg och även totalt, när han gick i mål på 1084p. Dessa två knep guld och silver i ställning 3x40. Även Patrik lyckades få med sig lite metallskrot hem med sin tredjeplats, detta i 60 skott liggande. Dock hästlängder från eliten. Dessutom blev det en silvermedalj i liggande till Trollhättebygdens Ssk.

Efter skjutningen gick snacket att många hade haft det oförklarligt tufft mot slutet. Men så är skyttet, det är inte alltid man har alla svar på vad som händer.


Fick med oss mycket matnyttigt som ledare och coacher tack vare Michael Normann från Halmstad. Saker som inte funnits med i vår ryggsäck utifrån våra erfarenheter på banan och bakom ett flertal skyttar.
- Titta på korntunneln. Nu tar hon upp och lyfter in, grovsiktar. börjar han.
- Nu sänker hon huvudet och går in, korntunneln ligger kvar, kramar av.
Ser du korntunneln börjar röra sig?

PANG, kulan far iväg och landar 50m längre bort.

- Skottet bör dra iväg för hon kan inte kontrollera avfyrningen, någonting är fel. 


Han reser sig upp och ställer sig några meter bakom Alma.

- Kom här, KOM HÄR! Sitt inte där och prata skit med mig. Det kan du göra en annan gång. Det här ska du som ledare/coach se. Och de ska DU rätta till, göra henne uppmärksam. Titta, titta, ser DU???


(Tanken som poppar upp i huvudet, NOPP!!!)

- Hennes höfter pekar inte rakt mot hennes tavla, de pekar vid sidan av.
Jag tittar en gång till, nu när man vet vad hans blick är ute efter, och visst har han rätt. De pekar något till höger om hennes tavla.
Michael går runt för att hamna i hennes blickfång. Viftar lite med högerhanden för att få hennes uppmärksamhet, hon ser. Han gör små rörelser med händerna. Hon kopplar. Därefter sitter 5 goa tior som avslutning på tävlingen.
Så små detaljer och rörelser kan ge så mycket information. Fler yngre bör gå med dessa rutinerade personer, för att lära sig, utvecklas och ta med dessa saker till sina föreningar.

 

Man kan bara älska Michael Normann.

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info