Hoppa till sidans innehåll

Utomhussäsongen inställd, uppskjuten och avklarad.

25 SEP 2020 21:00
När Covid -19 slog till i början av året, visst ingen vad som väntade. Men trots allt har vi haft en sommar, med lite aktiviteter och mycket uppskjutet.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2020 21:00

Våren kom, och hur vi skulle ställa oss till det där lilla viruset som satt sin prägel på en hel värld var svår. Efter överläggande togs beslutet att det brukar inte vara enorm tillströmning till korthållet som bedrivs på Lundens skjutbana. Utan att vi ska klara av att genomföra vår interna serie.

Interna serien innehöll som tidigare år sina två tävlingar, "Startskottet" och "Slutstycket". Med 6 omgångar i varje serie. Hur resultatet föll sig får vi återkomma med. Det kom ett par nya skyttar som provade på dennna disciplin under första serien. Annars är de den vanliga 4-manna gruppen som samlas, plus ledare. Och en stor eloge till de ledare som gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Att varje måndag finnas på plats för att skyttar ska kunna genomföra sin aktivitet.

Tittar vi runt om i vårt distrikt har corona verkligen satt sina spår detta år. Föreningar har fått ändra sina rutiner för att t.ex. äldre personer och de i riskzonen ska kunna skjuta. Föräldrar har inte kunnat lämna sina barn, utan fått vara med för att skruva och försöka "rätta" till skjutställningar. Ett par föreningar har dessutom tagit beslutet att ställa in sin utomhussäsongen helt.  

Många tävlingar har blivit inställda, som t.ex. Trollsmällen, DM ställning,  Landskampsuttagningen, SM, Flundreträffen, landskampen, etc.
Andra har skjutits upp för att om möjligt kunna genomföras senare under sommaren. Bl.a. DM liggande och JSM Sport.
Några har genomförts, men då som hemmabanetävling, som JSM nationellt. Den döptes om till inofficiella JSM, och arrangerades av Piteå.
Men det finns även tävlingar som har och kommer genomföras, där vi kan nämna DM Sport, Västsvenska Korthållsserien och Elitserien.

Nu håller vi tummarna för att viruset avtar och det ska bli en normal vardag igen.

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info