Hoppa till sidans innehåll

Riksfinalen Elitserien Korthåll 2020

14 OKT 2020 12:00
Eskilstuna bjuder tradiotionsenligt på en Riksfinal av Elitserien den första lördagen i oktober.
  • Skapad: 14 OKT 2020 12:00

Vi fick i år två skyttar med till riksfinalen av Elitserien. Alma Edvardsson i klass K17 och Patrik Johansson i KLigg. I dessa corona-tider blev programmet för finalen omkastat, där KLigg skulle avgöras under söndags morgon. Därför kom inte Patrik till start, utan hoppet gick istället till Alma. Hon var dock inte ensam, tillsammans med sin far och ett gott gäng ifrån Flundre skulle de ta sig an tävlingen på bästa sätt. 

Alma har tränat en hel del inom sportskytte detta år. Vilket medfört att den nationella delen har fått "lida" lite, i.o.m. att det tillåts mer utrustning på geväret inom sportgenren. När alla bitar falller på plats, kommer tekniken göra att det inte har någon större betydelse. Alma hade en bit kvar till de bästa i sin klass, ändå placerade hon sig 4:a efter grundomgången. 
Väl i finalen sköt hon klassens högsta resultat tillsammans med Therese Bråten, Skillingmarks Sg. En final som avgörs över 5 skott liggande och 5 skott knästående (heltal), och avslutas med 5 skott stående (decimaltal). Ett rättningssystem som gör det svårt att följa över nätet. Men att skjuta skiljer det sig från andra tävlingar, något som alltid piggar upp. 
Avståndet upp till medaljerna var för stort denna gång. Alma slutade på samma placering som hon hade inför finalen. 

Ändå blev det lite metall hem för skytteskaran. Maja Olsson Kron fick det mesta att stämma i K13, vilket resulterade i en skön bronsmedalj. 

Resultat

 

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info