Hoppa till sidans innehåll

Förlust efter granskning.

27 SEP 2020 12:00
När många tävlingar ställdes in, var saknaden av tävlingar stor. Skyttar sköt på sina hemmabanor utan något mål. Då tog vi tag i den biten och införde en helt ny tävling.
  • Skapad: 27 SEP 2020 12:00

För första gången såg "Föreningskampen" dagens ljus. 

Tävlingen hölls på Skogssäter i Trollhättan den 27 juni. En tävling som samlade de tre föreningar i vår kommun, Trollhättan, Flundre och Upphärad.
Förutsättningarna var att varje förening fick dra ihop hur många skyttar de ville. De 5 bästa skyttarnas resultat i respektives förening räknades samman och bildade lagets resultat. Så här i Corona-tider fanns även möjligheten för skyttar i riskzonen att skjuta sitt resultat på en för dem säker plats, t.ex. helt själv på sin hemmabana. Enda kravet var att de skulle printat ut resultatet och att detta fanns hos tävlingssekretariatet innan tävlingen.

Varannan bana användes, vilket gjorde att det blev lite mer än två skjutlag. Fina förhållnaden vädermässigt och en god stämning i föreningarna. Lite som när korna tar sina första steg ut från ladugården, då våren omfamnar oss och sommaren är på intåg. 
Skjutningen omfattade en normal grundomgång som föregicks av fritt antal provskott. När sista skottet ljöd började arbetet att summera tillställningen. Alla namn fanns på en whiteboard där resultaten fylldes på allteftersomskyttarna blev klara. Hanna prickade av och läste upp, Patrik tryckte på kalkylatorn för att få fram slutsumman. På tredje plats hittar vi Flundre, 10p upp till tvåan Trollhättan. Och segrare med ett enda poäng, UPPHÄRAD!

En go känsla sprider sig i kroppen, tänk att vi lyckades gå segrare ur en sån jämn kamp. Plötsligt uppmärksammar en skytt att vi missat en skytt bland Trolllhättans deltagare. Vad händer nu, vad är förutsättningarna?
Jo, om det blir oavgjort mellan lagen vinner ändå Upphärad. Vi har högsta individuella resultatet. Om Trollhättan får två poäng mer, vinner dom. 
Så blev det. Trollhättans missade skytt höjde deras lag med två poäng. Helt plötsligt stod vi där som tvåa. Och man får samma känsla som Lisa Norden måste haft efter sitt triathlon-lopp i OS, då hon missade guldet efter målfoto. Nu svider de där två 9.9 som precis slank ut under serien. Men det här är idrott och det är något man lär sig med tiden. Bit ihop och kom igen.

Vi gratulerar Trollhättan till vinsten, och Flundre till en väl genomförd tävling. Underbart att se er på banan igen.

 

Flundres lag bestod av 6 skyttar:
Joakim Andersson, Markus Rödin, Sofia Andersson, Johanna Olsson, Caroline Andersson & Josefine Olsson.

Trollhättans lag, 11 skyttar:
Svante Gadd, Oskar Sandblom, Lars Allevåg, Josefine Gustafsson, Håkan Röös, Hanna Lennartson, Samuel Larsson, PeO Andersson, Sten Lennartson, Maja Karlsson & Robert Carlsson.

Upphärads lag, 5 skyttar:
Tommy Lindgren, Olof Johansson, Adam Nilsson, Alma Edvardsson & Patrik Johansson. 

 

Resultat 2020.pdf 

 

 

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info