Hoppa till sidans innehåll

Alma hade tätkänning.

30 SEP 2020 12:00
Efter mycket om och men blev det till slut ett JSM Sport 50m,
och Alma var med.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2020 12:00

Den 5-6 september öppnade Christianstad Ss upp dörrarna för ett JSM Sport på 50m. En tävling som brukar avgöras under SM-veckan i slutet av juli. Blev uppskjutet, men kunder genomföras i september. Vi hade en skytt med som i dessa sammanhang tävlar för Trollhättebygdens Ssk, Alma Edvardsson.

Lördagen bjöd på 60 skott liggande. 13 skyttar i hennes klass, varav de 8 bästa till final. Det var svåra förhållanden och inte många prestationer som skyttarna normalt inte skulle vara nöjda med. Så och för Alma, slutade som 10:a.

Det var svårt även under söndagens skjutning när ställningsprogrammet skulle betas av, 3x40. I hennes klass var det klart redan innan start att final kommer det att bli oavsett, detta för endast 5 flickor fanns på startlinjen. Kvalet hade mer att önska. Men i finalen stämde allt. Hennes inledande knäserie distanserade övriga skyttar med över 4p, vilket är mycket i dessa sammanhang. Sen kom hennes tuffaste ställning, liggen. Utökade ledningen till en början, och ledningen var som störst på runt 6p när halva finalen var avklarad. Sen började övriga skyttar knappa in. När liggen var färdig fanns hon fortfarande kvar bland de bästa, och tävlingen avslutade med stående ställning. En normalt stabil ställning för Alma. Men här tog det stopp och Alma gick i mål som 5:a.

När man kommer så långt att en har tätkänning i en final, förr eller senare kommer det gå vägen att man har marginalerna på sin sida.

Bra jobbat Alma.

 

Resultat

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info