Hoppa till sidans innehåll

Alvins Minne 2022 Resultat

13 OKT 2022 12:43
Tack alla ni som kom och kämpade i årets upplaga av Alvins Minne.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2022 12:43

Snart har en vecka gått sedan starten för årets Alvins Minne. Och vilken vecka. Ett rejält lyft i deltagarantal jämfört med föregående år. Vi har sett nya stjärnar ta sina första steg, och gamla som kommit tillbaka i högform. 

Trollhättan var de stora vinnarna bland de 5 stånkor som årligen delas ut. Sven Haglund knep ytterligare en, vet inte vilken i ordningen. Dock var det en L4 skytt som sköt omgångens högsta resultat i stående. En förkyld Hanna Gadd i nya välsydda skyttekläder gjorde det mesta rätt och gick i mål på 389p. Maja Karlsson knep Trollhättans tredje stånka i juniorklassen. Den 4:e hamnade i Harestad. Sist men inte minst gick en till Upphärad.

Detta genom Olof Johansson. Han satte tonen redan i första skjutlaget. Ett skytte där han nyttjade tiden väl, och kämpade in i det sista för att 10:orna skulle trilla in, vilket de gjorde. Full pott och 36 innertior, tillsammans med högsta decimalresultatet fällde denna gång avgörandet. För större marginal var det inte. Vår egen Örjan Eriksson, som numera är bosatt strax utanför Göteborg fyllde också allt här under söndagen. Bristande träning var som bortblåst. Grattis till er.

Vi bör också de tre som endast tappade ynka ett poäng. Eva-Marie Lindén (fd, Johansson) sköt fantastiskt bra och tror det blev tangerat personbästa för denna tös. Nicklas Karlsson som höll länge och väl, men släppte en i sista serien. Och våran ordförande Benny Johansson, jämnheten själv som många gånger finns där i vassen och kniper betet när tillfälle ges.

Om vi ska försöka förklara hur små marginaler det är i skytte borde vi lyfta fram fröken som vi oftast hittar i serveringen. Ett toppresultat och ett bländande skytte, när det denna gång gick stolpe in. Hon hade inte mindre än 12st kantare (10.0p & 10.1p) som gick in. Hon landade in på 397p.

Lisa Lindgren gjorde ett riktigt bra resultat i L9, något som visades i resultatlistan. Hennes bror Ludvig ville inte vara sämre i L13. Oliver Dahl Olsen blev vår bäste skytte i L11. 

Vi får också klassegrar genom de Åsakabördiga Stefan (LVetSim) och Tim Andersson (L3). Och det är alltid roligt att följa våra mest rutinerade skyttar. Göte Nilsson har många meriter och nu lägger han ytterligare en till handlingarna. Längst upp i topp i klass LVetSim70. Här hittar vi också mannen som "aldrig sett" under sin skyttekarriär. Så sent som för ett par veckor sedan genomfördes en till synes lyckad ögonoperation, nu föll alla pusselbitar på plats. Vilket resulterade i en tredjeplats för Karl-Erik Eriksson.

Upphärad har en bra tradition i sittande, vilket syns i lagtävlingen. De tre första platserna gick till oss. Stefan, Olof och Tommy ingick i det vinnande laget. Ludvig, Nicklas och Patrik ett poäng bakom. Och Örjan, Göte tillsammans med Karl-Erik tog hem tredjeplatsen. Detta på samma poäng som Trollhättans 2:a lag. Här fällde Örjans fullpoängare marginellt tyngre.

Tack alla ni som gjorde veckan möjlig.
Allt från skyttar, till funktionärer, servering, och övriga.

Alvins Minne 2022 Resultat

Skribent: Patrik Johansson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@uppharadssg.s...

Se all info