Hoppa till sidans innehåll

Alma topp 100

06 JAN 2020 12:43
Swedish Cup avslutades igår. Upphärad hade deltagare på plats.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2020 12:43

Den återkommande Swedish Cup, som är Sveriges största luftgevärstävling avgörs strax efter nyår i Sävsjö. En tävling som lockar skyttar från runt om i världen, i årets upplaga fanns det 10 nationer representerade. Dane Sampson från Australien var den högst rankade, nr. 15 i världen. Tävlingen pågår under tre dagar, där det är en ny tävling för varje dag, lite som skyttets "Tour de Ski". När Swedish Cup går över mållinjen sista dagen, sammanställs reslutaten totalt och den bästa gevärsskytten oavsett klass får ett splitter nytt Walther luftgevär med sig hem.

Upphärad bedriver sin sportskytteverksamhet tillsammans med Flundre och Trollhättan, under namnet Trollhättebygdens Ssk. Ca. 350 gevärsskyttar kom till start, där Alma Edvardsson var en av dessa. Tävlingen omfattar 60 skott för samtliga deltagare, som räknas decimalt. Konkurrensen är stenhård och håller en nivå där man måste vara i Sveriges toppskickt för att ens ha chansen att nå en finalplats. Dock finns det mycket att lära bara genom att komma till start. Alma sköt bra under halva skjutning första dagen, sen ville de inte trilla in. Hon gick i mål på plats 99.

- Vet inte vad som hände, hade en bra känsla men de satt inte. säger Alma.

Och det är lätt hänt. Skyttet är en sport med små marginaler som gör att det kan stämma hur bra som helst ena stunden. För att i nästa serie vara som helt bortblåst.

Bara att kliva upp på hästen igen och ta nya tag. Dag två var Alma med i första skjutlaget. Hamnade nästan i mitten av de 110 banor som fanns att tillgå, bana 50. Skulle bannumret ha någon påverkan på hennes skytte. Svårt att säga, men det blev en jämnare skjutning och resultatet blev bättre. Hon gick i hamn på 587,7p, vilket är ett steg i rätt riktigning. Och hennes sista 5 skott återspeglades precis som den bana hon stod på. Snygg avslutning vilket ledde till en 98:e placering.

Bra jobbat.

 

Skjutkort:

Dag 1

Dag 2

Skribent: Patrik Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Upphärads SG - Skyttesport
Benny Johansson, Hälltorp Enebacken
46199 Upphärad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info